Мъжкият и дамският тим на Шумен допуснаха загуби в мачовете си от първенството по хандбал в А група.

В среща от 3-ия кръг на елита при мъжете „Шумен 61“ загуби с 23:28 при гостуването си на „Локомотив“ в Горня Оряховица. В 1-ия кръг от А група при жените „Шумен 98“ гостува на „Етър“ във Велико Търново и записа поражение с 22:36.

Във Велико Търново отборът по хандбал на дамите очаквано имаше труден мач и срещна сериозна съпротива от домакина „Етър“. Пред своята публика момичетата от Търново гонеха на всяка цена победата, като основна заслуга за нея имаше вратарката Десислава Николова, която спаси много от ударите на шуменки.

Срещата започна равностойно, но след 15-ата минута грешки на шуменския отбор „дадоха крила“ на домакините и след няколко контраатаки те успяха да поведат с голяма разлика в резултата и на полувремето двата отбора се оттеглиха при 21:6. През втората част отборът на „Шумен 98“ излезе на терена преобразен, игра уверено, но авансът на „Етър“ от първата част нямаше как да бъде стопен и срещата приключи при 36:22 за домакините от Велико Търново.

„Допуснахме елементарни грешки през първата част, което наклони везните на победата в полза на „Етър“. През второто полувреме бяхме много по-добри, като силно включване направиха и девойките в тима. Този отбор,  с който започваме тази година има какво да покаже в първенството и трябва да му се даде шанс“, каза след мача треньорът Десислава Стефанова.

Днес в Горна Оряховица мъжкия тим на „Шумен“ бе изненадан от домакините, които направиха силен мач и се поздравиха с победата. Шуменци започнаха по-добре срещата и поведоха, но „Локомотив“ бързо се върна в мача и в 8-ата минута резултатът бе 7:7. До края на полувремето играта вървеше гол за гол и на почивката двата отбора се оттеглиха при ново равенство – 12:12.

Размяната на голове продължи и в началото на второто полувреме, но в атака домакините бяха по-концентрирани и успяха да вземат аванс от 2 гола – 19:17. Почти до края на мача хандбалистите на „Локомотив“ поддържаха разликата от 2,3 попадение в своя полза, а в последните минути след контраатаки, дошли след грешки на шуменци, увеличиха преднината си и спечелиха срещата.

ШУМ.БГ