Съдийската комисия при БФС свиква извънредно заседание на 08 октомври, обяви футболният съюз в сайта си. Единствената информация е, че поводът за него е представянето на съдиите в осмия кръг на Първа лига и деветия на Втора лига.

Решението идва четири дни след критиката от страна на БФС към реферите.

В центъра на вниманието попадна двубоят между "Етър" и ЦСКА (2:2), в който Владимир Вълков и екипът му допуснаха много грешки. Недоволство имаше и от "Берое" към Волен Чинков след поражението с 1:3 от "Локомотив" (Пловдив) (1:3).

Преди дни "Левски" се оплака от съдийството дотук през сезона.

Във Велико Търново "Етър" поведе с гол от дузпа в 12-ата минута за игра с ръка на Юрген Матей. Бившият съдия Детелин Баялцалиев написа във "Фейсбук", че тя е неправилно отсъдена, тъй като според правилата, когато играч използва ръката си за опора при падане на земята и тя не е разпъната встрани, нарушение няма.

По-късно ЦСКА получи фаул на границата на наказателното поле за игра с ръка на Яни Пехливанов, макар нарушението да беше в наказателното поле. Малко след това капитанът на "Етър" влезе остро срещу Жул Кейта, но Вълков не му даде втори жълт картон.

След почивката страничният съдия вдигна странна засада на Георги Йомов, след като топката стигна до него от играч на съперника. В добавеното време ЦСКА изравни с гол от засада. Секунди по-късно червените имаха претенции за неотсъдена дузпа срещу Стефано Белтраме.

През февруари 2019 г. Вълков беше определен от тогавашния треньор на ЦСКА Любослав Пенев като "бушон" за дербито с "Левски". Назначението му дойде изненадващо, тъй като до момента съдията нямаше опит в големи мачове. В дербито сините спечелиха след автогол на Стивън Перейра, а от лагера на ЦСКА посочиха, че преди гола е имало нарушение. От ЦСКА също бяха недоволни и заради изгонването на Едвин Джеси, дошло след сигнал на четвъртия съдия.

След мача от "Българска армия" реагираха остро и написаха: "Бушонът гръмна". Вълков пък беше изваден от нарядите за Първа лига за месец.

Недоволство имаше и от страна на "Берое". Треньорът Димитър Димитров-Херо определи съдийството на Волен Чинков за "ужасно" и "безобразно".

"Берое" изравни след дузпа, а през второто полувреме домакините бяха несъгласни със съдийските отсъждания.

"То беше ужасно съдийство. Дузпата им беше напълно измислена. Друг е въпросът дали е имало дузпа за нас. Вторият гол, който ни вкараха, никакво нарушение. Това съдийство беше безобразно второто полувреме. Неприятно ми е, защото ние до този момент играхме по-добрия футбол. Бяхме по-добрият отбор - статистиката го показваше", каза Димитров.

"Ако е имало нарушение на Теди Мезаг, това е втори жълт картон - защо не му го даде съдията? То нямаше докосване. Защо беше вторият жълт картон на Иван Минчев? Нито Иван знае, никой не знае. Аз не искам такива дузпи подаръци, ако я е нямало, да не я е давал, но такива компенсации като през второто полувреме, не го приемам."

Предния кръг "Левски" имаше претенции за съдийството срещу "Ботев" в Пловдив. Сините обявиха, че са готови да предприемат мерки, ако няма промяна.

Дневник