От 10 до 20 лева ще струват билетите за решителния мач на националния отбор по футбол с Унгария на 8 октомври. Българският състав е домакин в срещата, която е предпоследна пресявка за класиране на европейското първенство.

От Българския футболен съюз (БФС) обявиха цени на билетите от 10, 15 и 20 лева, съответно за секторите Б и Г, В и А, където са най-скъпите. Пропуските за ВИП ложите са 50 и 100 лева.

Преди дни УЕФА направи промяна и разреши на международните двубои под нейната шапка да присъстват зрители. Позволението от страна на организацията е трибуните да са заети до 30% и зрителите да спазват мерки. От БФС все още изчакват разрешение от Министерството на здравеопазването за крайно решение колко публика ще може да присъства на срещата.

"Според регулациите на българските държавни власти, броят на местата, достъпни за публиката, е 4 000 (по хиляда души във всеки сектор), като от тази обща бройка са извадени вече закупените в началото на 2020 година билети", съобщиха от БФС.

"Българският футболен съюз уведомява обществеността, че незабавно след решението на ИК на УЕФА са направени всички постъпки до Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта с цел разрешаване използването на максимално допустимия от УЕФА капацитет на Националния стадион "Васил Левски", а именно - 12 000 места. При евентуално положително решение от страна на държавните власти, БФС има готовност веднага да активира продажбата на допълнителни билети".

Дневник