Английският футбол е готов да отвори вратите си само за местни жители, които притежават абонаментни карти, твърди "Таймс". Идеята цели да намали възможността от разпространение на коронавируса чрез обществения транспорт, като тази възможност е предложена на правителството.

Великобритания подготвяше да допусне фенове по стадионите от 1 октомври, но планът за поетапно завръщане на запалянковците беше поставен в застой заради увеличението в броя на заразените.

Първоначално правителството планираше съоръженията да бъдат запълнени с една трета от капацитета си. Впоследствие се обсъждаше възможността за допускане на около 1000 души на мач, а в края на септември властите предупредиха, че завръщането на феновете може да не стане в следващите шест месеца.

Идеята за билети само за местните жители идва, след като бяха пуснати в продажба 4700 пропуска за поп концерт в "О2 арена". На 5 декември залата ще отвори врати за пръв път от девет месеца.

Информацията разбуни духовете сред клубовете заради позволението да бъде организирано събитие с публика на закрито, допълва "Таймс".

Дневник