Испанският тенисист Рафаел Надал постигна 98-ата си победа в 100-ния си мач на "Ролан Гарос" и се класира за полуфиналите. Краля на клея се наложи със 7:6 (4), 6:4, 6:1 срещу изгряващата звезда Яник Синер от Италия, който стана първият дебютант, стигнал до четвъртфиналите от Надал през 2005 г. насам.

В първите два сета испанецът използва опита и качествата си, за да направи обрат след допуснати пробиви. В третия той беше по-убедителен и даде само гейм на съперника си.

Надал се бори за спечелването на рекордна 13-а титла от "Ролан Гарос", с която би изравнил Роджър Федерер с общо 20 титли в Големия шлем. В полуфиналите той ще срещне Диего Шварцман, който го отстрани в четвъртфиналите на мастърса в Рим преди две седмици. Аржентинецът спечели зрелищен пестсетов мач срещу шампиона от US Open Доминик Тийм.

След мача Надал изрази недоволство към решението на организаторите да сложат минимум пет мача на един корт. Това доведе до късното начало на двубоя му със Синер, а мачът приключи в 1.26 ч. след полунощ при студено и ветровито време.

Дневник