Лудогорец" не е платил на "Каляри" за привличането на Кирил Десподов под наем до края на сезона. Това обяви спортният директор на шампионите Георги Караманджуков при представянето на Жосуе Са.

Клубът от Разград привлече вниманието с взимането на бившия играч на ЦСКА. Според медиите в Италия сделката е на стойност 500 хил. евро. Същата сума посочва и авторитетният transfermarkt.com.

Караманджуков обаче посочва друго. "Има заложена откупна клауза, която е доста висока съгласно нашите стандарти. Заплатата е много, много по-малка от това, което се тиражира в медиите".

Привличането на Десподов в "Лудогорец" предизвика вълна от недоволство на привърженици на ЦСКА към футболиста.

"Първият и единствен разговор, който имахме с Кирил Десподов, е от 4-и октомври вечерта. Аз искам да попитам някой от ЦСКА свърза ли се е с него, поканил ли го е, сетиха ли се ЦСКА за Десподов. Защото сега гледам обвинения срещу него, срещу "Лудогорец". Той, естествено, е много добър футболист, който се надяваме, че ще пасне на стила ни. Мисля, че на Кирил му подхожда да играе в "Лудогорец", добави Караманджуков.

Десподов е с националния отбор и се готви за важния мач с Унгария, както и за двубоите от Лигата на нациите. Очаква се представянето му да е следващата седмица.

Дневник