Ръководството на "Барселона" започва процедура за ново намаляване на заплатите в клуба. Планираното свиване на възнагражденията обхваща всички служители, включително и футболистите от първия отбор, твърди "Марка".

Според информацията членовете на мъжкия тим са призовани да изберат играч, който да ги представлява при преговорите. Голяма част от футболистите обаче отсъстват заради предстоящите мачове на националните отбори, което ограничава избора.

Представител на играчите през март, когато заплатите им бяха намалени с над 70% за времето, в което не се играха мачове заради пандемията, беше Лионел Меси. Тогава футболистите бяха под прицел от испанските медии, защото според "Мундо депортиво" единствено те не бяха приели условията за намаляване на заплатите, докато играчите на "Барселона" в останалите спортове бяха решили да се откажат от част от възнаграждението си.

Крайното решение позволи на служителите в клуба да получават пълните си заплати за периода на изолация. Според испанските медии сега ръководството иска футболистите да намалят заплатите си с 10%.

Въпреки предприетите мерки и свиването на заплатите с общо 44 млн. евро клубът отчете загуба близо 100 млн. евро. В понеделник каталунците съобщиха, че са пропуснати приходи на стойност 200 милиона евро заради коронавируса.

Клубът се беше прицелил да стане първият в историята с над 1 млрд. евро приходи. Вместо това сега общите приходи са 855 милиона евро. Коронавирусът е "ощетил" "Барселона" най-вече в приходите от търговски сделки (72 млн. евро) и в приходите от стадиона (67 млн. евро).

Дневник