Държавата позволи двойно повече хора да подкрепят националния отбор по футбол във важния двубой с Унгария. На "Васил Левски" в четвъртък ще могат да присъстват 8500 зрители (20% от стадиона) вместо досега разрешените 4000.

Решението е взето след среща, на която са били министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, временният президент на БФС Михаил Касабов и първият вицепрезидент Емил Костадинов. До него се стигна, след като УЕФА позволи за пръв път от началото на пандемията на мачовете под нейно управление да има до 30% публика, като крайната дума беше оставена на местните власти.

Билетите са в продажба и струват между 10 и 20 лева.

По-рано БФС обяви мерките, които присъстващите трябва да спазват. Изисква се всички по трибуните да са с маски и да са на 1.5 метра един от друг.

"При неспазване на протокола на УЕФА или разпоредбите на българските здравни власти, нарушителите ще бъдат отстранявани от стадиона", пишат от БФС.

Зрителите се призовават да заемат местата си възможно най-рано с цел предотвратяване на евентуални струпвания на контролно-пропускателните пунктове на и около стадиона. Вратите на националния стадион ще бъдат отворени в 19.45 ч., добавят от футболния съюз.

Мачът е ключов за стремежа на отбора на България да стигне до европейското първенство. При успех след месец съставът ще приеме Исландия или Румъния в пряк спор за място на турнира.

Дневник