Мъжкият хандбален отбор на „Шумен 61“ постигна нова победа в първенството на А група. Шуменци спечелиха с 20:16 (11:14) мача си срещу „Добруджа“.  

Срещата се игра в Добрич и припомни на любителите на хандбала емблематичното съперничество между двата отбора, което липсваше 8 години. По програма домакин на двубоя бе „Шумен“, тъй като двата отбора размениха гостуванията си през двата полусезона.

В Добрич шуменци трябваше да прекрояват състава поради многото контузени – Йордан Михайлов, Калин Евтимов, Бранимир Балчев. С контузия бе и Николай Николов, но се наложи той да играе.

След размяна на голове в началните минути шуменските хандбалисти направиха доста пропуски, добруджанци се възползваха максимално и се оттеглиха с добър аванс на полувремето – 14:11.

През втората част възпитаниците на Чавдар Чернев излязоха мобилизирани и в 39-ата минута успяха да обърнат мача и поведоха с 15:14. След  размяна на голове последва нова серия от 4 безответни гола за „Шумен“ и отборът взе аванс от четири гола - 19:15.

Последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 20:16 за „Шумен 61“ , с което отборът събра 6 точки от 4 мача.

„За отбелязване е отличната игра в защита през вторите 30 минути, когато допуснахме само 2 гола – нещо рядко срещано в хандбалната игра. Отлично се включиха младите надежди Андрей Жечев, Енгинджан Сали, Мартин Йорданов, които отбелязаха важни голове. На вратата получи шанс за изява и Хасан Хасанов. Жечев се открои в този мач и се включи отлично като разпределител – пост, за който трябват много умения и опит“, коментираха от клуба след двубоя.

Предстои прекъсване в шампионата поради подготовката на младежкия национален отбор, който се подготвя за Европейско първенство. Следващата среща на „Шумен 61“ е на 25 октомври в Хасково срещу „АСТИ“. С това поредицата от гостувания завършва и на 31 октомври предстои домакинска среща с „Левски“.

Съставът на „Шумен 61“ и головете, отбелязани от състезателите в двубоя с „Добруджа“: Николов 1, Жечев 2, Симеонов 4, Иванов 1, Стефанов 3, Сали 1, С. Евтимов 1, Грозев 2, Йорданов 1. Играха още Пламенов/ който не отбеляза гол, но беше с изключителна заслуга за доста от попаденията/, Костов, Ангелов, Негованов, Добрев, Хасанов.

ШУМ.БГ