„Шумен 2007“ разгроми със 7:1 тима на „Куббрат“ в мач от 9-ия кръг на североизточната Трета лига по футбол. Двубоят се игра на ст. „П. Волов“ в Шумен, като домакините вкараха пет от головете през втората част.

Още в началото на среща си пролича, че шуменци са по-обиграният отбор на терена и имат възможност за лесна победа в мача. През първото полувреме, обаче, домакините сами си направиха мача труден. Шуменци започнаха да атакуват от първата минута, но ударите им не попадаха в мрежата на съперника. Те поведоха в 14-ата минута след центриране от корнер и гол с глава на Стоянов. Атаките на домакините продължиха, но не и точните удари. Все пак в 21-ата минута „Шумен“ бе близо до второ попадение, но ударът на Румен Николов срещна напречната греда на вратата на „Кубрат“.

И докато шуменци пропускаха в атака, бяха изненадани от съперник си. В 25-ата минута Надков от тима на „Кубрат“ бе оставен да напредне сам, да отправи удар от границата на наказателното поле, с който изравни резултата 1:1.

„Шумен“ все пак успя да поведе преди края на първата част. В 32-ата минута капитанът Загоров отбеляза с глава за 2:1.

През втората част на терена игра само шуменският тим и закономерно стигна до победата с голяма разлика в головете. Точни бяха Кадир в 54-ата минута, Герчев в 55-ата и 80-ата, Наков в в 74-ата и Николов в 76-ата минута, като той нацели за втори път гредата в края на мача.

След този мач „Шумен 2007“ заема трета позиция във временното класиране с 16 точки от 8 мача.

ШУМ.БГ