Люис Хамилтън изравни рекорда на Михаел Шумахер по брой победи във Формула 1, след като вече има 91 успеха в кариерата си. Шесткратният световен шампион триумфира на пистата "Нюрбургринг" за Гран при на Айфел.

Британецът потегли от втора позиция, но изпревари своя съотборник Валтери Ботас, а после се възползва и от отпадане на финландеца.

Втори зад Хамилтън се нареди Макс Верстапен, на подиума се качи и Даниел Рикардо с "Рено". В последната обиколка Верстапен отне още една точка от Хамилтън, след като завъртя най-бърз тур на трасето.

Победата е седма за Хамилтън в досегашните 11 старта през сезона. Той има 230 точки и вече е с 69 повече от Ботас. Верстапен е трети със 147 точки.

Състезанието започна с добър старт на Хамилтън, който влезе в по-добра позиция от Ботас в първия завой, но в следващата крива финландецът успя да поведе колоната. По-назад Верстапен беше трети, а четвърти остана Шарл Льоклер, който започна да губи време.

Ботас не успя да се откъсне от Хамилтън, като натовари своите гуми и допусна грешка. Това позволи на световния шампион да го изпревари. Малко по-късно Ботас изгуби мощност и трябваше да се откаже от състезанието.

В рамките на няколко обиколки още трима пилоти отпаднаха заради технически повреди.

Постепенно Хамилтън започна да трупа аванс и нямаше никакви проблеми да задържа Верстапен зад себе си. В заключителните обиколки имаше излизане и на кола за сигурност заради отпадане на Ландо Норис.

Това намали разликите в челото и остави шансове на Верстапен да се бори за успех. При рестарта Хамилтън нямаше проблем, отново отвори аванс и се откъсна, за да финишира с успех.

Дневник