Българският национален отбор по футбол записа трета поредна загуба, отстъпвайки с 0:2 при гостуването на Финландия в Лигата на нациите. Съставът изигра слаб мач и не създаде почти нищо интересно на олимпийския стадион в Хелзинки.


Точни за Финландия бяха Робърт Тейлър в 52-ата минута и Фредрик Йенсен в 65-ата.


В Лигата на нациите България има само една точка, записана в първата среща, след което загуби от Уелс с късен гол.


Три дни преди гостуването във Финландия българските футболисти загубиха и от Унгария в плейофен мач за класиране на европейското първенство.


Селекционерът Георги Дерменджиев направи осем промени в стартовия състав. Единствено Антон Недялков, Васил Божиков и Кристиян Малинов запазиха местата си от срещата с Унгария.


Играта не се промени много, като преди почивката българският тим отправи само един точен удар, но той дори не беше толкова опасен. За сметка на това вратарят Мартин Луков трябваше да се намесва два пъти.


След почивката България започна добре и няколко минути се задържа пред полето на Финландия. Въпреки това домакините се възползваха и поведоха.

В 52-ата минута защитата на България не се ориентира добре при центриране отдясно, топката беше свалена за Теему Пуки. Централният нападател не успя да стреля, но вместо това неговият съотборник Тейлър от два метра не сгреши - 1:0.


След попадението Дерменджиев прибегна до промени, но и те не дадоха положителен ефект.


В 67-ата минута Финландия вкара втори гол и реши срещата. След тъч отляво Александър Цветков остави пространство на Йенсен и той необезпокоявано стреля. Мартин Луков докосна топката, но въпреки това тя влетя в мрежата му за втори път.

В група 4, в която е България, водач е Уелс със 7 точки. Финландия заема втора позиция с 6, следван от Ирландия с две и българите с една точка.

Дневник