Областният управител проф. Стефан Желев поздрави кметовете, председателите на общински съвети и служителите в администрациите в област Шумен по случай Деня на българската община, който се отбелязва на 12 октомври, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

В поздравителен адрес той изтъква значението на местното самоуправление като основен фактор за устойчиво интегрирано развитие на регионите.

„Вярвам, че и занапред местната администрация ще продължи да бъде все така близо до хората, пример за добро управление и коректен партньор на бизнеса. Нека постигнатите безспорни резултати Ви мотивират да реализирате с работата си още по-смели проекти и да се справяте с още по-големи предизвикателства в полза на обществото и по-доброто бъдеще на Вашите общини и на област Шумен“, се казва още в поздравителния адрес на областния управител.

Денят на българската община се отбелязва на 12 октомври от 1998 година по решение на Общото събрание на Националното сдружение на общините. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в страната.

ШУМ.БГ