Баскетболният мъжки тим на „Шумен“ загуби първата си среща от Българската баскетболна лига (ББЛ) А група – Изток от Икономически университет – Варна със 104:117, съобщиха от клуба.  

Двата отбора изиграха 4 продължения на срещата, за да излъчат победител. Редовното време завърши 77:77.  „Шумен“ поведе в първото продължение, но ИУ навакса ИУ изоставането си за 82:82. Варненци водеха във второто, но Никола Николов изравни за „Шумен“ с тройка с 3 секунди до края за 89:89. Продължение №3 се игра за кош до 97:97. Петима от играчите на „Шумен“ обаче напуснаха терена за по пет фаула и това наклони везните в полза на варненци. ИУ направи 20:7 в четвъртото продължение за крайното 117:104.

В залата на ИУ се изиграха и останалите срещи от регион Изток на ББЛ А група. Този сезон форматът на втория ешелон на България по баскетбол при мъжете е коренно променен. Отборите са разделени в четири региона. На изток играят „Шумен“, ИУ – Варна“, „Светкавица“ Търговище, „Шоутайм“ Варна, „Черно море-Тича“ Варна, Медицински университет – Варна, „Ънстопабъл“ Добрич и „Шабла“.

Според предварителната програма за регион Изток отборите ще играят всеки срещу всеки, като срещите ще са на турнирен принцип в един или два дни в една зала. Домакинства ще има всеки един от отборите по един път през есенния и пролетния полусезон. Домакинството на „Шумен“ е насрочено за 8 ноември.

ШУМ.БГ