Вандали потрошиха новите пейки, които миналата година бяха поставени по пешеходната алея на бул. „Славянски“ в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на общината, след получен сигнал тази сутрин.

Извадени са болтовете, счупени са бетонните крака, изтръгнати са облегалките на 14 от пейките, разположени по алеята от пл. „Кристал“ в посока към цветния пазар. На някои от тях са разместени и изкривени бетонните крака. Погромът е станал най-вероятно в късните вечерни часове през почивните дни.

От администрацията съобщиха, че общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ ще възстанови счупените пейки. Оттам напомнят обаче, че такива вандалски прояви излизат доста солено на общинския бюджет и в крайна сметка ремонтите се плащат от всички граждани. Между 3000 и 4000 лв. на месец дава общината за отстраняване на последствията от подобни агресивни действия.

Вандалите все още са неизвестни. За случая е уведомена полицията. От общинската администрация отново призовават гражданите да подават сигнали към органите на реда, ако станат свидетели на такива посегателства, за да бъдат установени и наказани извършителите.

ШУМ.БГ