Страхотна новина долетя от FIVB – България и Италия ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за младежи под 21 години през 2021 г. В двете страни ще се съберат 16-те най-добри отбора на планетата.

През 2018 г. България и Италия бяха домакини на Световното първенство по волейбол и обраха овациите за отличната организация.

„Изключително съм горд и щастлив, че отново ни гласуваха доверие”, бе първият коментар на Любо Ганев, президент на федерацията. “За нас това е ново огромно предизвикателство и ще го приемем с най-голяма радост, но и отговорност. Ще се справим и ще накараме целият български спорт да се гордее с нас. Още от днес започва работата по организацията“.

Световното за младежи ще е вторият форум на най-високо ниво у нас през 2021 година. През втората половина на август и в началото на септември България ще е един от домакините на Европейското първенство за жени заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия.

Точните дати на Световното все още не са определени. Мачове у нас ще се играят до фаза четвъртфинал. Разпределението на медалите между четирите най-добри ще стане на италианска земя. /БГНЕС