Финансовата ситуация в "Левски" е тежка и във всеки един момент клубът може да обяви фалит. Това заяви мажоритарният собственик на сините Наско Сираков пред "Хоризонт".

По думите му "Левски" генерира собствени приходи в последните четири месеца, но те са недостатъчни и клубът страда от липсата на генерален спонсор и рекламодатели. Сираков обаче вярва, че сините ще превъзмогнат ситуацията, в която се намират.

"Продължаваме да се борим. Водим разговори с доста сериозни фирми, някой от тях са в доста напреднала фаза и се надявам скоро да бъдат финализирани. Очаквам в близките две-три седмици да се появи първата светлинка в тунела", каза Сираков.

Той поясни, че най-голямата светлина в тунела са феновете. Наскоро от клуба се похвалиха, че кампанията на членски карти върви силно, като са продадени над 10 хиляди от стартирането й.

"За под 50 хиляди продадени членски карти ще съм крайно недоволен. Имаме огромен потенциал, който не сме разгърнали. Предстои втора вълна от продажбата на тези карти и ще пътувам до всяка точка на България, където да имам възможност да се срещна с повече привърженици на "Левски", заяви Сираков.

Той нападна шефа на съдийската комисия Костадин Стоичков, като направи препратка към негово изказване след извънредното заседание преди седмица. Наскоро сините се оплакаха от съдийството от началото на сезона.

"С всеки изминал мач се убеждавам, че това са едни абсолютни негодници. А най-голям от тях е този, който сега изпълнява ролята шеф на съдиите. Този абсолютен негодник трябва незабавно да се махне от тази длъжност и изчезне от футбола. Той миналата седмица обяснява с цялото си нахалство как "Левски" два мача е облагодетелстван от съдиите. Този абсолютен негодник по най-бързия начин трябва да изчезне от футбола", заяви Сираков.

Той допълни, че класирането не е важно за отбора и главната цел пред клуба е да оцелее.

Дневник