Модерна база за обработка на дивечово месо заработи в ДЛС-Паламара, съобщиха от Североизточно държавно предприятие (СИДП).

Строежът й стартира през 2017 година. Сградата е с площ 500 квадратни метра и е оборудвана с техника и материали, които да отговарят на всички изисквания на Българската агенция по безопасност на храните.

Там ще бъде обработвано дивечово месо, отстреляно в горските стопанства, като от СИДП уточниха, че се гарантира за качеството на месото, което ще се предлага в предприятието. Освен това експертите припомнят, че дивечовото месо е с отлични вкусови качества, не води до завишаване на вредния холестерол и е много по-полезно от месото, добито в индустриалните ферми. Дивечът се храни с естествена храна богата на минерали и микроелементи, не приема добавки и лекарства, за разлика от промишлено отглежданите животни и всичко това прави месото му желано от хората в цял свят.

Капацитетът на модерното предприятие е около 25-30 тона месо за година, като от продукцията могат да се възползват собственици на заведения, юридически и физически лица.

ШУМ.БГ