Професионалният боксьор Кубрат Пулев заяви, че е предизвикал остра реакция с обявяването на мача му за световната титла с Антъни Джошуа. На 12 октомври той съобщи първо в официалния си сайт, а след това и във "Фейсбук", че "моментът настъпи" и "няма връщане назад, няма отлагане", а двубоят ще е на 12 декември в Лондон.

Два дни по-късно той обясни, че "от Англия и от "Скай спортс" са се надигнали", защото искали те да обявят новината. Пулев дори бил призован да изтрие публикацията си.

"Знаете, че не мога да заблуждавам хората, да трия, да манипулирам и го оставихме. Но въпреки всичко за да бъдем коректни, те ни помолиха да не правим много коментари за мача", каза Пулев при представянето на рекламен договор с букмейкъра "Уинбет", свързан с двубоя.

"Един вид мачът все още все едно не е обявен. Малко е сложно, но... не се знае дали ще го има в крайна сметка. Въпреки че някой го написа на фейсбука си. Знаете, че винаги съм много проницателен, точен, без много украсявания и увъртания, винаги се стремя да казвам максимално истината. Но нека да си го обявят, имат право да го правят. Очаквам да го обявят в съвсем скоро време, за да съм сигурен, че такъв мач ще има", добави Пулев. И посочи, че очаква "да се обяви мачът на моя живот, събитието на петилетката, на десетилетката (за мен) и за България също".

Българинът все пак говори за неща около мача с Джошуа, който ще е третата му възможност да стъпи на световния връх. През 2014 г. той загуби от Владимир Кличко, а след това имаше уговорен мач с Джошуа, но се отказа заради контузия.

"През цялото време настояваха да бъдат домакини. Господ затова е най-великият, защото виждате как завърта нещата, така че толкова от домакинството няма да има такъв ефект, защото няма да има публика или ще е много, много оскъдна. Дали ще е в лондонска зала или в българска - не смятам, че толкова има роля. Силно вярвам в собствените си сили и не смятам, че публиката има толкова влияние", заяви Пулев.

Той посочи, че си е взел поука от грешките от първия си мач за световната титла. "Вече съм закоравял боец, който няма да допусне елементарни грешки, каквито допуснах срещу Кличко. Може би бях пренавит заради голямата публика срещу Кличко. Бях прекалено храбър, прекалено смел".

В познатия си стил Пулев изтъкна, че е готов да стане световен шампион. "Тренирам спокойно, но се чувствам в супер форма. Някой път се чудя как изобщо мога да бъда победен. Изумявам се и от себе си, като тренираме в залата някой път. Ще видите доста по-различен Кубрат. Трябва да вярвате в българската сила и в Кубрат Пулев, защото ще видите как мачкаме и елегантно, и много грубо".

Пулев допълни, че е проправил трудна пътека в професионалния бокс за себе си и за българите "Сега съм опитна бойна машина, която ще отиде и ще мачка много".

Дневник