Звездата на световния футбол Кристиано Роналдо, който е заразен с коронавируса, се прибира с медицински самолет от родината си Португалия в Торино, съобщават "Скай спорт Италия" и журналистът Танкреди Палмери. Там той ще се изолира, докато трае периодът на карантината.

При пристигането в Италия нападателят на "Ювентус" ще бъде посрещнат от специализирана линейка, използвана за хора с коронавируса. С нея той ще бъде закаран в дома си, за да се изолира.

През деня Роналдо гледал от балкона на стаята си в спортния комплекс в Лисабон заниманието на съотборниците си от националния отбор, докато очаквал разрешение от местните власти да тръгне към Торино.

С този ход нападателят съкращава времето за карантина от 14 дни, колкото е в родината му, на десет, колкото е в Италия. След това той ще очаква отрицателен резултат за коронавируса, за да може да играе възможно най-скоро.

Информацията е, че Роналдо няма симптоми и се чувства добре.

В центъра на вниманието е дългоочакваният дуел между него и Лионел Меси. Двамата могат да се срещнат един срещу друг отново на 28 октомври, когато "Ювентус" приема "Барселона" в Шампионската лига.

За целта според правилника на УЕФА португалецът трябва да даде отрицателен резултат до седмица преди мача (21 октомври). Изискват се и допълнителни стъпки, свързани с медицинската документация около състоянието на Роналдо, за да му бъде позволено да играе.

Дневник