Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев даде знак, че не смята, че евентуалната му смяна ще доведе до положителна промяна. Думите му дойдоха след загубата с 0:1 от Уелс на "Васил Левски".

На въпрос дали се притеснява за поста си, Дерменджиев заяви: "Колко треньори минаха, започвайки от (Лотар) Матеус? Пенев, Стоичков, Хубчев и други, и други. Какво се случи? Нивото е пак същото. Това е".

Дерменджиев дойде на мястото на Красимир Балъков преди година със задача да класира България за европейското първенство. Това не стана, а отборът допусна четири поредни загуби.

"Това е изключително сгъстен цикъл. За седем-осем дни се играят три мача. За нас решаващ беше двубоят с Унгария, след който има психологически срив, защото очакванията бяха големи, но въпреки това играчите се опитаха да се вдигнат и да изиграят мачовете си", каза Дерменджиев.

Селекционерът отново каза, че вината не трябва да се хвърля изцяло върху футболистите. "Важното е да видим всички момчета на терена и да се види кой ще върши работа. Всичко се вижда. Виждат се тези, които имат желание и имат качества. Аз продължавам да твърдя, че не трябва имаме сериозни обвинения към играчите. Притеснително и видимо е, че отново допускаме гол в края на мача и нямаме удари към вратата. Ще се анализира всичко в играта", заяви той.

"Трябва да бъдем разумни, търпеливи, да знаем точно къде е мястото ни и да имаме концепция за следващите мачове", добави Дерменджиев.

Дневник