Дарителската кампания „Помогни сега“ се насочва за събиране на средства за изграждане на PCR-лаборатория в МБАЛ - Шумен, съобщиха от пресцентъра на общината.

Според директора на болницата д-р Димитър Костов изграждането на собствена лаборатория за PCR-тестове ще даде възможност за по-бърза реакция по отношение, както на пациентите, така и на персонала в болницата.

„Сега тестовете се правят в други градове и резултатите пристигат след ден и половина - два. През това време пациентът има контакти и рискът да зарази и други хора е голям. Ако направим собствена лаборатория, резултатите ще бъдат готови до два часа и ще имаме възможност за по-бърза диагностика“, каза д-р Костов.

Дарителската кампания за събиране на средства за ограничаване на разпространението на COVID-19 на територията на община Шумен продължава. Първите дарители на „Помогни сега“ - бизнесмените Красен и Жечко Кюркчиеви, собственици на фирмите „Фикосота“ и „Теси“ преведоха още 50 000 лева по сметката на кампанията, уточниха от общинския пресцентър.

Към днешна дата общо събраните средства по сметката са 396 945 лв., а изразходваната сума - 346 407 лв.

Във връзка с усложняване на епидемичната обстановка и увеличаване на броя на заразените с COVID-19 от Община Шумен, Стопанската камара и ръководството на МБАЛ – Шумен отново призовават гражданите и бизнеса да се включат в дарителската кампания.

Банкова сметка:

Уникредит Булбанк, Шумен                         

IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

ШУМ.БГ