Пост Малоун е големият победител на отложените музикални награди „Billboard 2020“, като взе 9 статуетки, включително за топ изпълнител, съобщава „Ивнинг Стандарт“.

Годишната церемония трябваше да се проведе в Лас Вегас през април, но беше преместена в Лос Анджелис за октомври в резултат на пандемията.

В холивудския „Dolby Theatre“ нямаше публика, като победителите се озоваха в зловещо празно място.

Приемайки най-голямата награда за вечерта, за най-добър изпълнител, хип-хоп звездата Пост Малоун заяви, че е “взривен” от успеха.

На последната церемония по връчване на големи награди, която се състоя на фона на пандемията, присъстваха и някои от победителите, носещи маски.

Поп сензацията Били Айлиш също бе един от победителите, като взе наградата за най-добра изпълнителка, побеждавайки Ариана Гранде, Лизо и Тейлър Суифт. 18-годишната изпълнителка спечели и награда за топ албум за „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?“

Айлиш, сред носещите маска, се качи на сцената и каза: “Благодаря на всички жени преди мен, проправили пътя за идването ми. Обичам ви“.

Лизо спечели награда за най-голям брой продадени песни и излезе на сцената, облечена в рокля с надпис „гласувайте“, преди да произнесе вълнуваща реч за приобщаването.

Тя каза: „Мислех много за потискането и гласовете, които отказват да бъдат потискани, и се чудя дали щях да стоя тук в момента, ако не бяха великите чернокожи жени, които отказаха гласовете им да бъдат потиснати. Така че дали чрез музика, протест или правото си на глас, използвайте силата си, използвайте гласа си и откажете да бъдете потискани.”

Джон Леджънт също беше сред изпълнителите и посвети емоционалното си изпълнение на „Never Break“ на съпругата Криси Тайгън, след като двойката загуби бебето си миналия месец.

Деми Ловато изпълни за първи път на живо новата си анти-Тръмп песен „Commander In Chief“.

Лил Наш X взе наградата за Top Hot 100 песен за своя хит „Old Town Road“.

Ветеранът в кънтри музиката Гарт Брукс отнесе наградата за музикална икона, чийто предишни носители са Принс, Дженифър Лопес и Марая Кери.

Люк Комбс бе избран за топ кънтри изпълнител, а Бад Бъни за топ латино изпълнител.

Хари Стайлс също беше сред победителите, взимайки наградата за постижения в класации, въпреки че не беше на церемонията, за да я получи лично.

Беше отдадена и почит към великия рокаджия Еди Ван Хален, който почина на 65 години по-рано този месец. /БГНЕС