Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора обвини Кристиано Роналдо в нарушаване на протокола и противоепидемичните правила. Португалската звезда на Ювентус даде позитивен тест за коронавирус на лагера с националния си отбор.

    "Някои правила са нарушени при влизането на лица в град Торино и здравните власти от там са пратили имената на хората, които са го сторили, в министерството на здравеопазването - казва Спадафора. - Предприето е пътуване, което е забранено при позитивен тест, а и не са спазени правилата за самоизолация".

Роналдо бе сниман как гледа от няколко метра тренировката на съотборниците си часове, след като бе обявено официално, че е с позитивен тест за вируса. Той се е завърнал днес в Италия с личния си самолет и ще остане в изолация.

Но министърът визира вписването му при нарушителите заради това, че не е имал право да пътува, както гласи протоколът на Ботуша.

Не е ясно какъв ще е ефектът, ако се докаже, че Кристиано е нарушил правилата. Възможно е да му бъде наложено наказание и той да не играе в известен период дори след излизането от изолация, намекват медиите в Италия.

Но официално по темата още няма никаква информация.

Президентът на Ювентус Андреа Аниели отговори на обвиненията на министъра така:

    "Нека обяснят кои точно правила е нарушил. Ювентус спазва напълно протокола, но не можем да контролираме дали това е така и в португалския национален отбор. Ако има такова нещо, ще реагираме, но аз не мисля, че Роналдо е извършил нередност."

Дир.бг