Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цветът на кожата." Това написа професионалният боксьор Кубрат Пулев, като думите му дойдоха в отговор на публикации в английските медии.

Преди ден те обърнаха внимание на изказване на българина, свързано с тена на световния шампион Антъни Джошуа. Пулев отвърна, че всички хора са равнопоставени, и честити рождения ден на английския боксьор.

"Следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното: Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа. Именно на това постоянно уча малките ми племенници", заяви Пулев в сайта си.

"Не мога да повярвам как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист заради цвета на кожата му. Аз имам сред приятелите си хора - представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам", продължи той.

Според Пулев през 2020 г. хората трябва "да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си".

"Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно. Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения", заяви Пулев.

Българинът очаква официалното обявяване на мача си с Джошуа за световната титла, който трябва да е на 12 декември в Лондон.

Дневник