648 нарушения на скоростта установи полицията за седмица в Шуменско. Наложените глоби с фиш са 647, съставен е и един акт за установено административно нарушение. Това отчита ОДМВР - Шумен при проведената от 9 до 15 октомври специализирана полицейска операция в областта.

255 от нарушенията са в населено място, а 393 водачи са засечени да управляват със скорост над максимално разрешената извън населени места.

Най-високата установена скорост по време на операцията в населено място е на водач на лек автомобил Порше. Той бил засечен да шофира в село Радко Димитриево на 12 октомври със 127 км/час при разрешени 50, за което Законът предвижда лишаване от правото да управлява за срок от 3 месеца и глоба в размер на 900 лв.

Електронен фиш и глоба в размер на 750 лева ще получи и водач на лек автомобил Фолксваген Голф, който шофирал със 160 км/час при максимално разрешени 90 край село Ивански на 12 октомври. На същата дата, два часа по-късно мобилната камера „запечатала“ водач на лек автомобил Ауди, който преминал със 154 при разрешени 90 км/час. Издаден му е електронен фиш с глоба в размер на 650 лева.

При полицейската операция местата за контрол в населено място са били 9, пет точки е имало по първокласните пътища в региона, 2 на участъци по второкласни пътища.

От началото на годината до края на септември в областта са установени 19 253 нарушения на скоростните режими. От тях с концентрация на алкохол до 1,2 промила са установени 94 водачи, а с над 1,2 промила – 105. След употреба на наркотични вещества зад волана на превозни средства в региона са засечени 31 водачи. През първите 9 месеца на годината при проверки са били установени 340 неправоспособни.

ШУМ.БГ