Българският футбол се нуждае от тотална промяна и рестартиране с променено мислене, смята бившият селекционер и настоящ главен мениджър на "ЦСКА 1948" Красимир Балъков. Изказването му идва след четвъртата поредна загуба на националния отбор.

"През националния отбор минаха много треньори, а резултатите са почти никакви. Докато хората, които се занимават с футбол, не разберат, че е време за тотална промяна във всяко едно отношение и докато това не се случи... Говоря глобално за в бъдеще, а не за сега. Да се даде време на екип или хора, които могат да направят тези промени, а не да ги оценяваме за един, два, три, четири или пет мача", каза Балъков.

"Ние трябва да сме много големи мазохисти, за да може 16 до 20 години да считаме, че треньорите са виновни за това, което става с националния отбор. Трябва да се направи абсолютен рестарт на българския футбол с концепция, с ново мислене, с търпение. Всичко друго трябва да остане на заден план", продължи той.

Балъков припомни, че във времето, в което беше селекционер, се подготвяше проект за детско-юношеския футбол. По думите му са необходими въвеждане на нови правила в развитието на детско-юношеските школи и даване на шанс на младите български футболисти, които имат някакъв талант.

"Явно е дошло време да се вземе някакво решение", заяви Балъков.

Той се надява "ЦСКА 1948" да продължи с добрите резултати и след гостуването на "Ботев" (Враца). "В този мач, ако постигнем успех, ще стъпим още една крачка напред. Ще бъде изключително важен и за самочувствието на отбора", каза главният мениджър на отбора. В последните две срещи "ЦСКА 1948" победи с 5:1 "Етър" и с 5:0 "Ботев" (Пловдив).

Дневник