Двубоят за световната титла по бокс за професионалисти в тежката категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев вече е официален. Англичанинът обяви публично, че срещата ще се проведе на 12 декември в зала "О2 арена" в Лондон.

В началото на седмицата българинът съобщи, че договорът е подписан и заяви: "Моментът настъпи". Два дни по-късно той призна, че това е ядосало английската страна и "Скай спортс", които искали сами да обявят мача.

"Датата е 12 декември и поясите в тежката категория отново са във въздуха, а единствената ми цел е да гарантирам, че на 13 декември те ще са на правилното място във Великобритания", заяви Джошуа.

"Зала "О2" е истинското леговище на лъва. Имам голяма история с тази зала, но без привържениците нещо голямо липсва", добави световният шампион и изрази надежда, че все пак ще бъде позволено на почитатели на бокса да присъстват.

"Уважавам всеки съперник и уважавам Пулев. Желая му успех в подготовката му", каза Джошуа.

Промотърът му Еди Хърн заяви, че българинът е поредният опасен съперник. "Това е последното препятствие преди да се изправим пред титлата за абсолютен световен шампион догодина. Знам, че отборът на Пулев и Боб Аръм ще направят всичко, което могат, за да стъпят на световния връх, но Ей Джей (Джошуа) постоянно се развива и подобрява и очаквам с пълно превъзходство и зрелищен нокаут да приключи 2020 г.".

Мениджърът на Пулев Боб Аръм отвърна: "Един Хърн по-добре да внимава. Кубрат Пулев ще разбие плановете за мач между Джошуа и Тайсън Фюри за излъчване на абсолютен световен шампион".

Българинът е задължителен претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) от две години и половина. Той трябваше да се срещне с Джошуа през юни, но заради пандемията от коронавируса двубоят беше отложен. Впоследствие беше насрочена дата за юли, но и тя нямаше как да бъде използвана.

Това ще е трета възможност за Пулев да стъпи на световния връх. Преди пет години той загуби от Владимир Кличко в първия си мач за световната титла. През 2017 г. Пулев имаше организиран мач с Джошуа, но се оттегли заради контузия.

"Тренирам спокойно, но се чувствам в супер форма. Някой път се чудя как изобщо мога да бъда победен. Изумявам се и от себе си, като тренираме в залата някой път. Ще видите доста по-различен Кубрат. Трябва да вярвате в българската сила и в Кубрат Пулев, защото ще видите как мачкаме и елегантно, и много грубо", каза Пулев преди два дни.

Дневник