Някои от футболистите идват в националния отбор само когато имат нужда да бъдат продадени или трансферирани. Това заяви вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Емил Костадинов, според който е дошло време за подмладяване на състава.

"Тежко е. Едни се оправдават с футболния съюз, други се оправдават с клубовете, в крайна сметка футболистите се раждат в клубовете, изграждат се там. Това е съвкупност от грешки на всички нас, трябва да се работи заедно и в една посока, за да може българският футбол да бъде фактор в Европа", заяви Костадинов на пресконференция, свързана с въвеждането на технологията за видеоповторения (VAR) в първенството.

Националният отбор продължава да пропада, като тимът има едва една победа в последните 19 мача. По думите на Костадинов след изиграването на оставащите два мача в Лигата на нациите селекционерът Георги Дерменджиев ще даде оценка за работата си и тогава ще бъде решено дали той ще остане на поста.

Костадинов се надява, че въвеждането на VAR ще "успокои футболните хора". От началото на сезона много клубове се оплакаха от съдийството. Технологията ще бъде използвана от плейофите в първенството, а обучението на съдиите започва на 20 октомври.

"Това, което с колегите ми от Българския футболен съюз обещахме, върви по план. Искам тази система да спре оправданията със съдийството. В последните години винаги съдията е виновен. Дано вие докажете, че това не е така. Пожелавам ви успешна работа, защото наистина няма да е леко", каза Костадинов, обръщайки се към шефа на съдийската комисия Костадин Стоичков.

От друга страна, той изрази надежда, че ВАР ще свали напрежението от съдиите. Наскоро Стоичков понесе много критики, като беше наречен "абсолютен негодник" от мажоритарния собственик на "Левски" Наско Сираков.

Дневник