Дербито на Ливърпул завърши с много драма и без победител. "Евертън" и "Ливърпул" сътвориха голов спектакъл, приключил 2:2, като технологията за видеоповторения отново привлече вниманието.

В добавеното време попадение на червените беше отменено заради засада, като според системата Садио Мане е бил с малко зад отбраната на "Евертън".

Тимът на Юрген Клоп повеждаше два пъти в резултата чрез Садио Мане и Мохамед Салах, но "Евертън" имаше отговор с голове на Майкъл Кийн и Доминик Калвърт-Люин. В края на мача Ричарлисон беше изгонен заради грубо нарушение срещу Тиаго.

Мачът можеше да се развие и в двете посоки, като до последно двата отбора търсеха победата.

С равенството "Ливърпул" продължи успешната си серия срещу "Евертън", като "карамелите" са без победа в дербито вече 23 поредни мача. Тимът на Карло Анчелоти обаче остава на върха в класирането с 13 точки, докато червените са с три по-малко.

"Ливърпул" влезе по-силно в мача и след три минути вече водеше в резултата. Добро включване на Андрю Робъртсън завърши с подаване към Мане, който вкара от няколко метра. Това е най-ранното попадение, което отбелязват червените в историята на дербито.

Малко по-късно Върджил ван Дайк беше съборен в наказателното поле след грубо влизане на вратаря на "Евертън" Джордан Пикфорд. В ситуацията беше отсъдена засада, а защитникът на "Ливърпул" получи травма и беше заменен принудително.

Атаките на "Ливърпул" се развиваха предимно по лявото крило, където Робъртсън представляваше заплаха с активните си действия. Устремът на червените се притъпи и "Евертън" се върна в мача в средата на първата част, когато Кийн засече с глава центриране от корнер.

Сините имаха добри възможности през второто полувреме. Калвърт-Люин и Ричарлисон можеха да изведат "Евертън" до обрат, но пропуснаха.

В 72-ата минута Салах показа своята класа и даде преднина на "Ливърпул". Египтянинът се разписа със страхотен удар без подготовка, като засече отбита топка.


"Евертън" обаче отново имаше отговор. Тимът изравни за втори път в мача след гол на Калвърт-Люин, който се разписа след удар с глава.

В края Ричарлисон беше изгонен с директен червен картон заради грубо влизане в краката на Тиаго. Най-драматичният момент дойде в добавеното време. Джордан Хендерсън вкара, но голът беше отменен заради засада на Мане след видеопреглед.

Дневник