Ти може да не искаш и майка си" - с тези думи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се обърна към анонимен гражданин, който на публично място му поиска оставката.

Това се вижда от заснето с телефон видео, което намира все по-голяма популярност в мрежата "Фейсбук". Авторът засега не може да бъде установен, но от кадрите се вижда, че разговорът се е състоял пред паметника на героите-парашутисти на площад "Народно събрание", а съобщение на Министерството на отбраната потвърждава, че министърът е участвал днес там в церемонията по полагане на цветя по повод Деня на военния парашутист.

На днешния 102-ри ден от началото на протестите срещу корупцията в управлението между мъж, присъстващ на церемонията и вицепремиера се провежда следният диалог:

Гражданин: Вие и вашето правителство сте срам за България, само разпродавате България, грабите, крадете. Не ви ли е срам. Стига с тези помпозни обещания, лъжи, време е да подадете оставка, народът не ви иска".
Вицепремиерът Каракачанов: Кой народ, ти ли си народа?.
Гражданин: И аз съм народът, аз лично не ви искам.
Каракачанов: Ти може да не искаш и майка си, но това си е твоя работа.
Гражданин: Вие сте срам за Българската армия, срам и позор.

Зад кадър се чуват думи, отправени към критика на властта: Не ви ли е неудобно на празника? От името на кого говорите вие?

Дневник