"Левски" отново не успя да преодолее "Славия". Белите победиха с 1:0 сините, които загубиха в трети пореден мач срещу този съперник.

Единствения гол в мача вкара Калоян Кръстев в края на първата част. "Левски" игра с човек по-малко цяло второ полувреме след червения картон на Живко Атанасов. Впоследствие сините опитаха, но не успяха да променят развоя на мача.

С успеха "Славия" събра седем точки и остава на предпоследното 13-о място. След девет кръга "Левски" е девети с 11 точки.

Двубоят не предложи вълнуващи моменти в началото. Първата добра възможност се откри пред "Левски", когато Адриян Краев стреля с глава, но топката попадна в ръцете на вратаря на "Славия" Георги Петков.

В спокойното темпо белите взеха предимство в края на първата част, като в рамките на три минути "Левски" получи гол и остана с човек по-малко.

Петков изрита силно топката напред, сините не се организираха в отбрана и Кръстев се възползва. С едно докосване нападателят преодоля защитниците пред него и излезе сам срещу Николай Михайлов, който беше преодолян с прехвърлящ удар.

Впоследствие Атанасов беше изгонен с директен червен картон заради избутване без топка на Кабов. Малко по-късно именно бившият играч на "Левски" пропусна добра възможност от няколко метра.

Въпреки че действаха с човек по-малко, сините полагаха усилия и търсеха изравнителния гол. В 60-ата минута пробив на Матео Стаматов завърши с центриране, но Здравко Димитров стреля над вратата.

"Славия" беше отстъпила притежанието на топката на гостите, но при една контраатака белите може да убият интригата в мача. Кръстев обаче подаде неточно към Радослав Кирилов.

 

Дневник