По бреговете на река Провадийска край Каспичан е открито бяло вещество, което образува пенест слой по повърхността на водата, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ-Шумен. 
Вчера експерти от инспекцията и Басейнова дирекция „Черноморски район" са се отзовали на сигнал от жител на  град Каспичан за замърсяване на реката в участъка на фабрика "Крис Ойл 97" ЕООД. 

При огледа било констатирано, че по брега на реката в района около точката на заустване на отпадъчни води от предприятието се наблюдава бяло вещество, което образува пенест слой по повърхността на реката. Взети били водни проби от точката на заустване от обекта замърсител и три проби от повърхностната вода на река Провадийска.

На фабриката били дадени две предписания - да се преустанови изтичането на непречистени води в реката и да се предприемат мерки за почистване на бялото вещество от бреговете 

След анализ на резултатите от водните проби РИОСВ-Шумен своевременно ще предприеме последващи действия относно замърсителя, добавиха от Инспекцията.

ШУМ.БГ