Почетен знак за заслуги и принос с голямо гражданско и обществено значение беше връчен на Красимир Косев, специалист „Превенция и дейности по защита на населението“ в община Шумен и ръководител на Доброволното формирование към общината, съобщиха от пресцентъра на полицията.  

Поради извънредната обстановка и мерките за безопасност церемонията по награждаването се състоя в неформална обстановка в дома му. Отличието на Красимир Косев бе връчено от председателя на Националната асоциация на доброволците в Република България Ясен Цветков. „Първият почетен знак имаме честта да го връчим на теб с огромна благодарност за всичко, което правиш, направил си, и ще се радваме да продължаваш да правиш. Благодарим ти, че си един от нас“, каза д-р Ясен Цветков.  

Красимир Косев благодари за отличието. „В Шумен работихме много, аз уважавам много екипната работа. Дейността ни с Делян Узунски започна още през 1986 година. Нашата работа е такава, че сме длъжни да помагаме на хората. Имаме много истории зад гърба си, но днес си спомням за всички родилки, болни хора, на които сме успели да помогнем по време на тежките метеорологични условия“, каза Красимир Косев.

В дома му да изкажат своите благодарности за заслугите и големия му принос за развитието на доброволчеството бяха  гл. инсп. Костадин Чифлигаров, началник сектор „Доброволни формирования“ към ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“ и бившият председател на асоциацията на доброволците Иван Видоловски.

ШУМ.БГ