Екипът на Инфекциозно отделение в МБАЛ – Шумен е предложен да получи тазгодишната награда „Заслужил лекар/колектив на община Шумен“.

Номинацията на медиците от отделението с ръководител д-р Албена Костова е единствената за отличието и е направена от Асоциацията на общопрактикуващите лекари.

В мотивите към предложението за присъждане на отличието „Заслужил лекар/колектив на община Шумен“ е посочено, че „екипът на Инфекциозно отделение е показал висок професионализъм, смелост и себеотрицание в изпълнението на 100% на медицинската грижа към болния пациент, пренебрегвайки огромната опасност за собственото си здраве“.

Предложението за наградата е разгледано от комисия с председател заместник-кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова. Комисията е решила, че номинацията отговаря на критериите за присъждане на наградата и ще я предложи на вниманието на Общинския съвет.

Местният парламент трябва да утвърди носителя на наградата „Заслужил лекар/колектив на община Шумен“ за 2020 година на заседанието си в края на този месец.

Отличието „Заслужил лекар/колектив на община Шумен“ бе учредено през 2016 г. и включва статуетка с лика на светеца Св. Иван Рилски и диплом. Награденият лекар или колектив се вписват се в почетната книга на община Шумен.

ШУМ.БГ