Манчестър Юнайтед постигна успех при гостуването си на Пари Сен Жермен с 2:1 в откриващ мач от група Н на Шампионската лига.

Гостите първи стигнаха до опасност след центриране на излезлия за първи път в отсъствието на Хари Магуайър с капитанската лента Бруно Фернандеш. Адресат на подаването на плеймейкъра бе Маркъс Рашфорд, като Абду Диало се засуети, но английският национал не успя да се възползва. Последваха добри минути за парижани, като първо шут на Анхел Ди Мария с левия крак бе отразен от Давид Де Хеа, а след това центриране на Килиан Мбапе бе засечено от Левин Курзава, но право в обсега на испанския страж на „червените дяволи“. Играчите на Оле Гунар Солскяр обаче бяха тези, които поведоха в резултата от бялата точка.

Завърналият се сред титулярите Антони Марсиал бе фаулиран в наказателното поле от Диало и главният съдия Матео Лаос отсъди най-тежкото наказание във футбола. Зад топката застана щатният изпълнител на единадесетметровите удари Фернандеш, но Кейлор Навас спаси изстрела му с десния крак. Дузпата обаче бе пребита заради излизането на костариканския вратар пред голлинията, което е в разрез с новите правила. Фернандеш не сбърка от втория път и даде аванс на гостите, реванширайки се и за пропуска си при победата над Нюкасъл с 4:1 през уикенда. До края на частта френският шампион имаше претенции за дузпа срещу Мбапе за изблъскване на Аксел Туанзебе, но Лаос подмина ситуацията, а Фернандеш стреля коварно, за да предизвика намеса на Навас.

След почивката ПСЖ се активизира и страхотен изстрел на Мбапе с десния крак бе спасен по блестящ начин от Де Хеа. Парижани натиснаха и стигнаха до изравнителен гол след корнер на Неймар, при който Марсиал отклони топката в мрежата си. Юнайтед успяха да удържат на устрема на съперника и на свой ред получиха няколко много добри възможности да си върнат преднината, като шут на Рашфорд бе отразен от Навас. Последва нова намеса на стража на французите след изстрел на английския национал, като преди това Фернандеш не успя да намери непокрития в наказателното поле Марсиал. В крайна сметка, гостите стигнаха до ценни три точки в края след интервенцията на Рашфорд, чийто остър удар с десния крак не остави този път шансове на Навас. Остана време за последен опит на ПСЖ да отърве поражението, но шутът на Неймар мина встрани.

Така, Юнайтед тръгнаха с победа участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига, надигравайки отново противника на „Парк де Пренс“ след успеха с 3:1 в реванша от осминафиналите на надпреварата през 2018/19, когато отстраниха ПСЖ заради повече вкарани голове на чужд терен. В другия мач от групата РБ Лайпциг очаквано победи Истанбул ББ с 2:0. И двете попадения за полуфиналистите от миналото издание бяха вкарани от Анхелиньо.

Останалите резултати:

Група Е:

Челси – Севиля 0:0

Рен – Краснодар 1:1

Група F:

Зенит – Брюж 1:2

Лацио – Борусия Дортмунд 3:1

Група G:

Динамо Киев – Ювентус 0:2

Барселона – Ференцварош 5:1. /БГНЕС