Европейският шампион "Байерн" (Мюнхен) започна ударно защитата на трофея в Шампионската лига, след като разгроми "Атлетико" (Мадрид) с 4:0 в мач от група А. Баварците тотално надиграха "дюшекчиите", които са считан за основен техен съперник за първата позиция в потока.

Два гола за успеха реализира Кингсли Коман, който добави и една асистенция. По веднъж се разписаха Леон Горецка и Корентен Толисо.

След като вкараха 43 гола в миналогодишното си участие в турнира (средно по 4.3 на мач), баварците започнаха впечатляващо и през този сезон.

Европейският шампион откри в 28-ата минута, когато Коман се разписа. Той овладя хубаво извеждаващо подаване на Йошуа Кимих зад защитиата и без да се бави реализира. До края на първата част французинът се записа и сред асистентите.

В 41-ата минута той подаде към Горецка, а германският халф с бомбен шут от около 10 метра не даде шансове на вратаря - 2:0.

В началото на втората част гол на "Атлетико" беше отменен заради засада. След удар на Жоао Феликс Луис Суарес пречеше на видимостта на вратаря Мануел Нойер. При преглед на ситуацията със системата за видеоповторения (VAR) реферите прецениха, че голът трябва да се отмени.

"Байерн" вкара още два гола, като и двата бяха много красиви.

В 66-ата минута с бомбен изстрел от около 30 метра Толисо направи резултата 3:0.

Само шест минути по-късно след великолепна самостоятелна игра Коман вкара четвърти гол.

В другия мач от групата "Залцбург" и "Локомотив" (Москва) завършиха 2:2.

Други от фаворитите "Ливърпул" и "Манчестър сити" също потеглиха с победи. Мърсисайдци надиграха "Аякс" с 1:0 като гост в дербито от група D. Единственото попадение на "Амстердам арена" падна след автогол на Николас Таляфико, който сгреши в опит да изчисти.

"Манчестър сити" се справи с "Порто", побеждавайки с 3:1. "Гражданите" обаче трябваше да правят обрат, като "драконите" откриха в 14-ата минута с гол на Луис Диас. За "Сити" се разписаха Серхио Агуеро от дузпа, Илкай Гюндоган и Феран Торес.

В мач от група В "Интер" се препъна на своя "Сан Сиро", като "нерадзурите" направиха 2:2 с "Борусия" (Мьонхенгладбах). Срещите в тази група завършиха с изненади, след като по-рано през деня "Реал" (Мадрид) загуби от "Шахтьор" с 2:3.

Българският национал Божидар Краев игра три минути при загубата на "Мидтиланд" от "Аталанта" с 0:4. Той се появи като резерва в 87-ата минута.

Дневник