Отцепилият се от БСП депутат Красимир Янков поиска в парламента да бъдат изслушани генералните директори на обществените радио и телевизия, а депутатите да се запознаят с двата проекта за промени на медийния закон.

Повод за искането му стана депозираната от директора на БНР Андон Балтаков оставка, мотив за която са предложен от министерството на културата проект за медиен закон, който не отговаря на разработените от експерти от радиото и други промени. Отпаднали са текстове как ще се управляват двете медии и какъв ще е мандатът на управителните им съвети.

Според Красимир Янков се прави опит за натиск върху обществените медии и подчиняването им. Реакция на искането му нямаше.

В предложения за обществено обсъждане проект от Министерството на културата се предвиждат промени във финансирането на БНР и БНТ. Според тях обществените медии ще се финансират според мисията си. Към момента субсидията се определя на принципа норматив за час програма. Според информация във в. "24 часа" един час програма в БНТ се оценява на 1844 лв., а в БНР - 443 лв.

Дневник