Лудогорец" загуби с 1:2 от "Антерп" на старта на битката в група J в Лига Европа. Българският тим допусна обрат, въпреки че водеше на своя стадион "Лудогорец Арена".

Белгийският състав успя да спечели с два гола в рамките на седем минути.

За "Лудогорец" това е четвърто поредно участие в групите на Лига Европа и общо шесто в турнира. Съставът, воден от Павел Върба, откри резултата с гол на Ихиньо Марин в началото на втората част.

Българският шампион опита да започне срещата активно и в първите минути пробва да осъществи натиск. Положенията за зелените обаче не бяха много. През първата част Кирил Десподов отправи един удар, срещнал ръката на бранител на "Антверп", но това не доведе до дузпа.

Няколко пъти последният пас не беше точен за футболистите от Разград.

В края на първата част се стигна и до принудителна смяна, когато Десподов се контузи и беше заменен от Елвис Ману. Именно последният беше в основата на гола за "Лудогорец". В 46-ата минута Ману намери Марин, а с удар по тревата испанският нападател изведе шампионите напред.

Въпреки добрата игра "Лудогорец" рухна и в рамките на седем минути направи две големи грешки, довели до два гола за гостите. Между 63-ата и 70-ата минута "Антерп" обърна чрез Питер Геркенс и Леон Рефаелов.

Първият гол падна след корнер, а изстрелът с глава на Геркенс прехвърли Пламен Илиев.

Седем минути по-късно Алекс Сантана сгреши, опитвайки да върне към вратаря, Рефаелов се възползва, открадна топката и вкара - 1:2.
В другия мач от групата "Тотнъм" разгроми ЛАСК (Линц) с 3:0.

Дневник