84 години от създаването на Дома за стари хора „Стефан Смядовски“ в Шумен отбелязаха днес с празник живущите и персоналът на социалното заведение. Празненството се проведе  при закрити врати заради усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.

За рождения ден на социалното заведение бе приключен успешно проект за подобряване на емоционалния и жизнения тонус на хората от третата възраст. Като част от проекта и във връзка с годишнината на Дома за стари хора, предстои да се издаде третата по ред стихосбирка „Моя стих, моя живот“. Сборникът включва 54 избрани творби на възрастни хора, настоящи и бивши жители на Дома.

В момента в Дома за стари хора „Стефан Смядовски“ живеят 90 възрастни хора, каза директорът Милена Събева. Тя допълни, че за радост всички се чувстват добре. В социалното заведение ежемесечно се правят тестове за Covid на домуващите и персонала.

От името на всички Милена Събева благодари на дарители, приятели и партньори за помощта, която оказват на хората в Дома.

ШУМ.БГ