Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков е глобен сурово от дисциплинарната комисия на БФС. Той ще трябва да плати 5000 лева за думите си към председателя на съдийската комисия Костадин Стоичков.

Сираков неколкократно го нарече "абсолютен негодник" в интервю пред БНР. Изказването му беше израз на недоволство срещу думите на Стоичков, че "Левски" няма причина да се оплаква от съдиите, след като в два мача е имало грешки в полза на сините.

Наказанието идва след сезиране на комисията по етика и феърплей.

"С всеки изминал мач се убеждавам, че това са едни абсолютни негодници. А най-голям от тях е този, който сега изпълнява ролята шеф на съдиите. Този абсолютен негодник трябва незабавно да се махне от тази длъжност и да изчезне от футбола. Той миналата седмица обяснява с цялото си нахалство как "Левски" два мача е облагодетелстван от съдиите. Този абсолютен негодник по най-бързия начин трябва да изчезне от футбола", заяви Сираков в средата на октомври.

Няколко дни преди това след извънредното заседание на съдийската комисия Стоичков каза: "Станислав Тодоров на мача "Арда" - "Левски" не отсъди дузпа в полза на кърджалийския клуб. На мача "Левски" - "Етър" Станимир Тренчев отсъди пряк свободен удар, който не съществува. "Левски" вкара и спечели мача. Понякога реферите грешат в една посока, понякога в друга. За каква тенденция говорят в "Левски".

В последните седмици много клубове се оплакаха от съдийството. БФС размаха пръст пред реферите с настояване да са по-внимателни.

Дневник