Намиращите се в трудно положение "Барселона" и "Реал" (Мадрид) се изправят един срещу друг в голямото испанско дерби. Първото "Ел класико" за сезона е днес от 17 часа на "Камп ноу" в Каталуня.
Това ще бъде 245-и мач, като дотук двата състава имат по 96 победи, а равенствата са 52.

Мачът е и най-скъпият в света, като двата тима са оценени на над 2 милиарда евро - "Реал" на 1.120 млрд. евро, а "Барселона" на 980 милиона.

За първи път от много време нито един от двата тима не се намира на първото място в класирането. След шест кръга "Реал" е трети в таблицата, а "Барселона" е девети. Мадридчани обаче са с мач по-малко от лидера "Реал сосиедад", докато каталунците са с две срещи по-малко.

Положението и на двата тима е сложно, като "Барселона" все още играе колебливо при новия си треньор Роналд Куман. "Реал", който взе титлата през миналия сезон, загуби в последния си двубой, след като в Шампионската лига https://www.dnevnik.bg/sport/2020/10/21/4129851_snimka_na_denia_neuspeshnoto_nachalo_na_real_madrid_v/" target="_blank">отстъпи с 2:3 на "Шахтьор" (Донецк).

Всичко това постави под голямо напрежение наставника Зинедин Зидан, а испанската преса спекулира, че французинът може да бъде освободен, ако загуби в "класико".

За Куман това ще бъде първо дерби срещу "Реал" като треньор, въпреки че има 14 зад гърба си като играч.

"Разбира се, че е различно, най-хубаво щеше да бъде да изляза на терена, но състезателните ми дни отдавна отминаха. Така че сега най-доброто нещо е да съм възможно най-близо до терена. Знаем, че това е важен мач, но съм свикнал с подобно напрежение", коментира Куман.

Дневник