Лудогорец и Павел Върба се разделят. Ръководството на клуба стартира преговори с чешкия треньор и екипа му, включващ Зденек Бечка и Мартин Тихачек, за прекратяване на договорите им, съобщиха от ръководството на шампионите. Временно отборът ще бъде воден от Станислав Генчев. Младият специалист бе старши треньор на Лудогорец в периода август – декември 2019 година.

В четвъртък “орлите” допуснаха домакинска загуба от Антверпен с 1:2 в първия си мач от груповата фаза на Лига Европа. Разградчани са неубедителни и в Първа лига от началото на сезона, като заемат второ място в класирането с пет победи от осем мача.

Чешкият специалист Павел Върба застана начело на Лудогорец в началото на тази година, като успя да донесе на тима девета поредна титла в България, но отборът отпадна на четвъртфиналите на Купата на България след загуба от Левски след дузпи. Голямата цел пред Върба бе да вкара Лудогорец отново в групите на Шампионска лига, но той не успя да го стори, след като “орлите” загубиха от Мидтиланд във втория квалификационен кръг на Шампионската лига през този сезон. След това Върба вкара Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа, където обаче стартът бе неуспешен. /БГНЕС