Близо 80 състезатели от Шумен, Русе, Варна и Нови пазар се включиха в шестото издание на отборния и индивидуален турнир по карате Шинкиокушин за купата на Ученическа спортна школа (УСШ) „Хан Крум”. Надпреварата се проведе в зала „Младост“ и по традиция предложи оспорвани битки на татамито.

Домакините от Шумен успеха да спечелят първото място в отборното състезание и купата за 2020 година, след като завоюваха  13 златни, 12 сребърни и 10 бронзови медала. Втори се наредиха каратеките от Русе, трети са възпитаниците на семпай Иван Безус от Нови Пазар.

Паралелно с надпреварата за купата на УСШ се състоя и мини отборен турнир, в който играха само шуменските състезатели. Два тима от по пет състезатели, с капитани Йоана Терзиева и Силвия Желева, участваха в битките, а само с една победа повече победител стана отборът, воден от Йоана Терзиева.

Шуменец спечели и специалния приз в състезанието. Калоян Марчев бе определен от реферите за най-техничен състезател, като наградата се връчва в памет на бившия директор на УСШ Валентин Савчев, който ни напусна през миналата година.

ШУМ.БГ