"Ливърпул" се върна към победите във Висшата лига с труден успех при домакинството си на "Шефийлд юнайтед". Тимът на Юрген Клоп трябваше да преодолее изоставане, за да стигне до обрат с 2:1.

"Шефийлд" поведе с гол от дузпа на Сандер Берге, а за червените се разписаха Роберто Фирмино и Диого Жота.

Единствено "Ливърпул" от отборите, които преследват класиране в челото, спечели мача си през деня. По-рано "Манчестър сити" завърши 1:1 при гостуването си на "Уест хем", а "Манчестър юнайтед" и "Челси" не си вкараха голове.

С успеха си "Ливърпул" събра 13 точки и се изравни на върха с "Евертън", чийто мач от кръга предстои в неделя.

Технологията за видеоповторения (VAR) отново беше в центъра на вниманието, като след нейната употреба "Шефийлд" получи право да изпълни дузпа в 13-ата минута. Видеоасистентите дадоха знак на главния съдия Майк Дийк, че Фабиньо е извършил нарушение срещу Оливър Макбърни в наказателното поле.

Ситуацията беше около линията и бранителят на "Ливърпул" не беше съгласен с решението. Впоследствие Берге нямаше проблем да се разпише. Гостите можеха да увеличат преднината си, но завърналият се на вратата Алисон направи страхотно спасяване.

"Ливърпул" не играеше добре, но успя да изравни в края на първата част. Джордан Хендерсън центрира към Садио Мане, който стреля с глава. Вратарят на "Шефийлд" Аарън Рамсдейл спаси, но Фирмино направи добавка в опразнената врата.

Мърсисайдци вдигната темпото през второто полувреме, докато "Шефийлд" продължаваше да има своите добри моменти. "Ливърпул" стигна до обрат в 64-ата минута, когато Жота засече с глава центриране на Мане. В края Салах уцели греда след индивидуален пробив.

Дневник