Григор Димитров остава на 20-о място в света след последното обновяване на ранглистата на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП). Българинът задържа позицията си въпреки достигането до полуфинал на турнира от сериите 250 в Антверп. Там Димитров загуби от Алекс Де Минор.

Активът на българина е 2215 точки, като с едно място пред него е Стан Вавринка с 2230.

Димитров и Вавринка са партньори на двойки в турнира АТП 500 във Виена, като излизат на корта в понеделник. Те ще срещнат Раджийв Рам и Джо Солсбъри. Във вторник Димитров стартира и на сингъл, а в срещата от първи кръг се изправя срещу Карен Хачанов.

Българският тенисист все ще не е обявил дали ще играе на турнира в София, който ще се проведе от 7 до 14 ноември. Преди него е надпреварата от сериите "Мастърс" в Париж.

В челото на световната ранглиста няма никакви промени, като лидер е Новак Джокович, следван от Рафаел Надал, Доминик Тийм и Роджър Федерер. Единственото разместване в топ 20 е изкачването на Милош Раонич с две места до 17-ото за сметка на Карен Хачанов и Вавринка.

При дамите начело е Ашли Барти (8717) пред Симона Халеп (7255) и Наоми Осака (5780). Българките Цветана Пиронкова и Виктория Томова са съответно 132-а и 136-а.

 

Дневник