Парфюмите са нещо повече от обикновена козметика. Това е уникална композиция от ароматни нотки, които заедно създават малък шедьовър на парфюмерийното изкуство. За жената, която ги избира и носи, те са почти втора кожа. Те подчертават привлекателността и личността, стимулират въображението и очароват. Разберете какво е наистина женствен аромат!

Благодарение на комбинацията от оригинални нотки имаме възможността да откриваме напълно нови аромати, които не се срещат в природата. Композицията от отделни акорди създава букет, който е абсолютно уникален и единствен по рода си. Всеки парфюм е неповторима пирамида, която се състои от три нива.

Връхни нотки. Това е първият дъх на аромата, който се усеща веднага след като впръскаме от флакона. Характеризира се с летливост - усеща се максимум половин час. Въпреки кратката си трайност, той е от голямо значение, тъй като обикновено влияе върху избора ни. Понякога това впечатление може да бъде измамно, така че е добре да се въздържаме от закупуването на даден продукт, докато не опознаем целия букет. Акордите на това ниво обикновено са леки, фини и ненатрапчиви. Това могат да бъдат тонове на нежни цветя (лавандула, люляк), плодове (цитрусови плодове, пъпеш, ананас) или подправки и билки (розов пипер, маточина, мента)

Средни нотки. Това е следващата, по-интензивна, но ненатрапчива ароматна вълна. Тя свърза останалите две звена и ги синхронизира по съвършен начин. Тя започва да се усеща само няколко минути след впръскване и трайността ѝ е до 2-3 часа.  Това могат да бъдат флорални (момина сълза, тубероза, роза, здравец, жасмин), плодови (праскова), зелени (розмарин, кипарис, трева, градински чай) и пикантни (канела, кардамон) акорди.

Базови нотки. Това е последната фаза на аромата. Силата ѝ се определя от компонентите, които са включени. Тяхната функция е по-скоро да стабилизират и да удължат уханието. Те се отварят десетки минути след впръскването и се усещат последни, а трайността им продължава до няколко часа. В тях ще намерите сладки (ванилия, мед, бадеми), дървесни (бял кедър, маслиново дърво), ориенталски тонове (балсам, мускус, амбра, смирна, тамян) и подправки (карамфил).

Разбира се, самите нотки нямат точно определено място - в една композиция жасминът може да бъде среден акорд, а в друга да го намерите в последния щрих на аромата. Дамските парфюми, като тези тук https://makeup.bg/categorys/324237/, обикновено имат по-богато съдържание от тези, посветени на мъжете, които от своя страна се характеризират с по-кратък, минималистичен състав. Ароматите за жени са и по-деликатни - по-флорални или плодови и не толкова сурови. В тях е почти невъзможно да намерите акорди като кожа, велур, тютюн или уиски.

Ароматът е толкова уникален, колкото и жената, която го избира. Всеки парфюм има има различно ухание в зависимост от спецификата на кожата. Ето защо едно и също предложение може има разлика при всеки човек. Благодарение на това - и не само - можем да се чувстваме напълно специални. А, нали в това е смисълът!

MakeUp