Президентът на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка, твърди "Марка". Това става в разгара на процедурата по организиране на вота на недоверие срещу него и часове след думите му, че "никога не ми е минавало през ума да подам оставка".

Бартомеу беше поставен под огромен натиск, критики и недоволство от страна на привържениците, както и членове на отбора, сред които и голямата звезда Лионел Меси.

Обявяването на решението за оставката идва два три след загубата с 1:3 от "Реал" (Мадрид) на "Камп ноу".

Бартомеу дойде на поста през 2014 г. и в момента караше втория си мандат начело на един от най-богатите клубове в света. Редовните президентски избори бяха насрочени за март 2021 г., като той нямаше да участва в тях като кандидат, тъй като според устава са допустими до два поредни мандата.

Последната голяма криза в "Барселона" беше през лятото. Тя се разви след разгромната загуба с 2:8 от "Байерн" в Шампионската лига и последвалото заявление от страна на Меси, че иска да си тръгне веднага и без пари.

Впоследствие аржентинецът размисли и каза, че остава още един сезон. Натискът срещу
Бартомеу обаче се увеличи. Членове на клуба събраха необходимия брой подписи, за да задвижат процедурата по свикване на вот на доверие.

Преди месец Бартомеу заяви, че няма да подава оставка, тъй като има много работа за вършене.

Дневник