С два гола след 87-ата минута испанският шампион "Реал" (Мадрид) се спаси от загуба във втория си мач от групите на Шампионската лига. Тимът на Зинедин Зидан се добра до 2:2 при гостуването си на "Борусия" (Мьонхенгладбах).

Попадение на Каземиро в 93-ата минута оформи крайния резултат, а преди това Карим Бензема вдъхнови "Реал" за финален щурм. От друга страна, два гола на Маркъс Тюрам дадоха повод на "Борусия" да мечтае за успех срещу именития си съперник.

Ново поражение щеше да постави "Реал" до стената, като на отбора предстоят мачове срещу "Интер". Испанският шампион остава последен в групата с 1 точка. Eдна повече от "Реал" имат "Интер" и "Борусия", а "Шахтьор" (Донецк) е водач с четири точки.

Мачът премина под диктовката на белите, които обаче изпитваха проблеми да пробият добре организираната отбрана на "Борусия". Домакините действаха на контраатака и това им носеше успех, но в края не удържаха на натиска.

В друг мач от вечерта "Ливърпул" се справи с 2:0 срещу "Мидтиланд" на "Анфийлд". Участие за датския тим взе Божидар Краев, който се появи в игра в 81-ата минута.

"Ливърпул" започна мудно и през първата част нямаше точен удар към вратата на гостите. Все пак добра комбинация в 55-ата минута завърши с гол на Диого Жота. Попадението е под №10 000 в историята на мърсисайдци във всички турнири.

В добавеното време Мохамед Салах оформи крайния резултат от дузпа. "Ливърпул" обаче даде нова жертва в отбрана, като заради травма Фабиньо беше заменен принудително още в 30-ата минута.

Резултатите в останалите мачове от вечерта:

"Локомотив" (Москва) 1:2 "Байерн" (Мюнхен)
"Шахтьор" (Донецк) 0:0 "Интер"
"Аталанта" 2:2 "Аякс"
"Атлетико" (Мадрид) 3:2 "Залцбург"
"Порто" 2:0 "Олимпиакос"
"Марсилия" 0:3 "Манчестър сити"

Дневник