"Барселона" взе втора поредна победа в група G на Шампионската лига, след като надви "Ювентус" в най-интересния двубой от програмата. Каталунците спечелиха с 2:0 в Торино, а головете вкараха Усман Дембеле в 14-ата минута и Лионел Меси в края на редовното време.

Срещата беше чакана с голям интерес, но дуелът между Меси и Кристиано Роналдо не се състоя заради отсъствието на португалеца, който е с COVID-19.

Освен колебанията в играта си италианският шампион трябваше да се справя и с липса на шанс. Три попадения на Алваро Мората бяха отменени след преглед на системата за видеоповторения (VAR). В края на мача "Ювентус" остана и с човек по-малко, след като Мерих Демирал беше изгонен.

С две победи каталунците оглавяват групата, а "Ювентус" има три точки. В другата среща в този поток "Ференцварош" и "Динамо" (Киев) направиха 2:2 след изравнителен гол на украинския тим в края. Двата състава са с по една точка.

Първата част премина под диктовката на "Барселона". Треньорът Роналд Куман направи няколко промени, давайки шанс на Дембеле, младите Педри и Араухо, както и Миралем Пянич.

Каталунците играха с желание и създадоха много положения. Голът на Дембеле падна след подаване на Меси в 14-ата минута и силен изстрел на французина. Топката рикошира в гърба на защитник в черно-бяло и изненада стража на домакините.

След тази ситуация "Барселона" продължи да създава положения, а най-доброто отново пропусна Дембеле. Веднъж Антоан Гризман удари и греда.

До 30-ата минута два гола два гола на Алваро Мората бяха отменени заради засади. Особено във втората ситуация испанският нападател избърза малко при подаване на свой съотборник.

В началото на второто полувреме трети гол на Мората беше отменен. В 53-ата минута той засече подаване на Куадрадо, но повторението показа, че петата на нападателя е в засада и попадението отново беше отменено.

До края на мача "Барселона" действаше по-добре и не даде много шансове на домакините. Пет минути преди края Демирал беше изгонен заради втори жълт картон, а малко по-късно Федерико Бернардески фаулира Ансу Фати и това доведе до дузпа за "Барселона".

Меси беше точен от бялата точка и оформи крайния резултат.
В друг мач от турнира първа победа през този сезон взе ПСЖ. Френският тим надви "Истанбул Башакшехир" с 2:0 като гост с попадения на Мойзе Кийн през втората част.

"Челси" разгроми "Кранодар" с 4:0, а точни за сините бяха Калъм Хъдсън-Одой, Тимо Вернер, Хаким Зиех и Кристиан Пулушич.

В група F интригата се засили след само два мача. "Борусия" (Дортмунд) надви с 2:0 "Зенит" за първия си успех през сезона, като точни бяха Джейдън Санчо и Ерлинг Холанд, а "Брюж" и "Лацио" завършиха 1:1. Така след два мача "орлите" и "Брюж" имат по 4 точки, а "Дортмунд" е с три.

Дневник